Poslední odměna

Poslední odměna

Je krátce před volbami a po čtyřletém volebním období. Rekapitulace jsou hotové a je na voličích jak ocení práci jednotlivých zastupitelů nebo dají šanci novým tvářím, čímž také projeví touhu po změně.

Politiku vnímám jako sužbu lidem a společnosti.

Rozhodla jsem se být občansky aktivní již dávno, před 20 lety, když jsem založila spolek RADKA.

Do politiky jsem vstoupila po zralé úvaze před 4 lety a slibovala si od této angažovanosti tlumočení hlasu rodin s dětmi, starších i mladých, se kterými denně pracuji a dalších lidí, kteří by si přáli některé věci v Kadani jinak.

Znalí přátelé mě varovali, že je to boj a špína.
Jsem idealista, a tak věřím, že zlo jednou musí být poraženo a že (nejen) politika je taková, jací jsou v ní lidé.
Na místní scéně to opravdu nebyl příjemný zážitek, ale ve společnosti Pirátů nelituji jediného dne. Mnohé jsem se naučila a získala mnoho přátel, ztratila některé iluze, ale rozhodně ne potřebu nezávislosti a spravedlnosti (ač se mnozí místní snažili ublížit v pracovním i osobním životě).

Brzy tu budu již půl století :) a mé hodnoty a přesvědčení jsou stále pevné. Možná právě proto, že mě v mládí formovala sametová revoluce nebudu jen koukat na to, jak si tu někdo ohýbá demokracii po svém.

Ano je to práce - a hodně práce
(stálo mě to za ty 4 roky přes 1.700 hodin práce = přes 35 hodin měsíčně celou dobu
(tedy v průměru jsem si každý den místo 1 hodiny odpočinku, koníčků nebo času s rodinou dopřála 1 hodinu pro politiku :)),
ale ocenění nečekám. Slýchávám dokonce, že jsem blázen a proč to dělám?

Protože když všichni sklopí oči, uši a vypnou mozek, tak tu za chvíli můžeme mít zase nějakého Hitlera nebo oligarchu nebo ještě hůř.
Mám 3 děti a pracuji s dalšími a přeji jim dobrou budoucnost, tak proto.

Někteří lidé se umí (v dobrém slova smyslu) ocenit sami - a já k nim patřím, takže jsem spokojená, že jsem udělala maximum, abych mohla mít čisté svědomí.

A pak jsou lidé, kteří se také umí ocenit sami - hmatatelně - a těm přeju, aby někdy procitli
a ostatním, aby nemuseli dále platit cizí odměny.


Poslední návrh rady města na odměny vedení města:
(ve složení Kulhánek, Losenický, Vaic (ti se dle zákona jistě zdrželi hlasování), Hosman, Hakl, Raadová (kterým se schvalují odměny jako ředitelům městských organizací), Voltr (jednatel městské firmy opět s odměnami od rady), Oswald (že by jiný druh?):

starosta (cca 150 tisíc kč):

  • dlouhodobá práce pro město (to už jsme slyšeli před 4 lety)
  • získání dotace z kraje pro nemocnici (jde tedy o každoroční dotační proces nebo individuální lobbing?)
  • zajištění výhodné ceny dodávek tepla od ČEZ Teplárenské (zdroje a zápis z jednání by byly?)
  • vyjednání spolufinancování inženýrských sítí pro Vinohrady s SVS (co na tom, že tam není přístupová silnice a nedořešené jiné problémy a stavět se nezačně dřív než za 5 let)
  • zajištění přechodu od vytápění plynem na dálkové teplo pro bytový dům ve Dvořákově ulici (je to objekt města, který si to takto původně pořešilo, je to v kompetenci starosty? a navíc jak sám píše jednatel tepelného hospodářství v místních novinách - ze zákona dům připojit musí a 25m spojení fakt není problém)

místostarosta 1( cca 140 tisíc Kč):

místostarosta 2 (cca 80 tisíc Kč):

  • vytvoření dotačního titulu pro podnikatele (to už tu jednou bylo ne?)
  • vytvoření dotačního titulu pro podnikatele na vytvoření nového místa a pro stipendia (rozhazovat z veřejného jde lehce, asi tak jako kopírovat ctrl+c a ctrl+v)
  • vytvoření koncepce rodinné politiky - (popsáno již výše, kromě zkopírování plánu sociálního začleňování invence nula, styděla bych se za tokový nedodělaný paskvil, který měl tolik připomínek celé opozice a dodnes neobsahuje základní oblasti péče o rodinu)
  • příprava města pro vstup do programu Národní rozvojové banky - projektů ECP - energetické služby se zaručeným výsledkem - (veřejné info k tomu = 0, ale všichni si to prosím pamatujme a sledujme ten zaručený výsledek)

Ano, je to trochu osobní, ale já se za to nestydím, naopak považuji za důležité, aby lidé znali názory i z jiné strany. Závěr ať si udělá každý sám.

Děkuji za pozornost a šťastnou ruku u voleb, ať toho v budoucnu nemusíte litovat!

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Slíbili jsme Vám exkluzivní zprávu z posledního zasedání kadaňského zastupitelstva, kde ředitel kadaňské nemocnice prezentoval Zprávu o hospodaření za rok 2023 a zastupitel MUDr. Padrta jí důrazně rozporoval. Tady je.

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

Dne 14. 3. 2024, se konalo první zasedání kadaňského zastupitelstva v tomto roce. Na programu jednání bylo 17 bodů různé důležitosti. Vybrali jsme pro vás souhrn toho nejdůležitějšího, co bylo předmětem jednání a vzrušených diskusí.