Zachraňme Labyrint

Zachraňme Labyrint

Naše facebooková anketa oslovila skoro 8 tisíc lidí a většinový názor ukázal jasně, že obyvatelé Kadaně si tuto změnu nepřejí.

Bohužel za celou dobu město neudělalo jediný krok k zapojení alespoň místních obyvatel ze sídliště C do tohoto rozhodnutí. Nikdo je neoslovil ke spolupráci, k vyjádření názoru, nikdo se jich nezeptal - to je příklad smutné participace po kadaňsku, resp. ODSovsku.

V obchůdcích v Labyrintu se podepisovaly petice, (kterým ale bohužel zákon vážnost nezaručuje), tak JE TO JEN NA LIDECH, ZDA SE POSTAVÍ PROTI A PODPOŘÍ ZMĚNU, VOLBY SE BLÍŽÍ!


Ač chápeme regionální potřebnost služby "Alzheimer centra", které zde město chce vybudovat (i když již předem rozhodnuté, že pod vedením paní radní Raadové, jako součást jejího domova důchodců).
Nemyslíme si, že je to vhodný záměr doprostřed hustého sídliště, kde naopak služby obyvatelům chybí, nemluvě o dalších zahušťování dopravy a ztrátě zeleně, protože objekt bude oplocený s celým pozemkem mezi ulicemi Golovinova a Husova.
Samotné zařízení tohoto typu bychom si uměli lépe představit na klidném místě, v domě se zahradou, pro lepší trávení času klientů i jejich návštěv.

OTÁZKY:

  • Musí být nutně takovéto zařízení v centru města? Není obvyklé, že personál i rodiny dojíždějí za svými blízkými do nemocnic a obdobných zařízení? Zvláště když má regionální charakter (spádovost pro více obcí)
  • Hledal někdo jiné řešení? (jak upozorňujeme v naší mapě projektů, existuje v okolí několik volných vhodných objektů a i při výstavbě na zelné louce budou náklady podobné)
  • Jsou náklady min. 120 milionů Kč efektivně vynaložené (i když bude získána státní dotace, není přestavba dražší než výstavba nového, vhodnějšího objektu?)

ODPOVĚDI:

  • Každý odborník na urbanistiku by tento "špunt" v sídlišti odsoudil, bohužel to evidentně nikdo nekonzultoval.
  • Dostupnost služeb a kultura jejich provozu v nabízených (současných skladovacích a výměníkových) prostorách je komplikovaná a nedůstojná pro podnikatele i obyvatele města.
  • Prostory by byly výborně využitelné bez drahé přestavby na další rozvoj služeb pro obyvatele sídliště - jídelna, kavárna, obchody..... denní komunitní centrum pro všechny generace apod. se město chvástá?

PROČ TU NIKDO NEKOMUNIKUJE? NESPOLUPRACUJE S OBYVATELI?
NEBO JDE O DALŠÍ VÝHODNOU ZAKÁZKU SPŘÍZNĚNÝM FIRMÁM A PRO PRIVILEGOVANÉ?

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Slíbili jsme Vám exkluzivní zprávu z posledního zasedání kadaňského zastupitelstva, kde ředitel kadaňské nemocnice prezentoval Zprávu o hospodaření za rok 2023 a zastupitel MUDr. Padrta jí důrazně rozporoval. Tady je.

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

Dne 14. 3. 2024, se konalo první zasedání kadaňského zastupitelstva v tomto roce. Na programu jednání bylo 17 bodů různé důležitosti. Vybrali jsme pro vás souhrn toho nejdůležitějšího, co bylo předmětem jednání a vzrušených diskusí.