A co budou Piráti Kadaň dělat dále?

31. srpna 2022
A co budou Piráti Kadaň dělat dále?

Náš PROGRAM najdete společně s KANDIDÁTY do zastupitelstva města v sekci KOMUNÁLNÍ VOLBY. PRIORITY jsou v letácích co má roznést česká pošta v září 2022 všem obyvatelům Kadaně a okolí do schránek, podrobněji je pak máme také zde na webu.

Aktivity, které bychom rádi dělali JINAK NEŽ SOUČASNÁ VLÁDNOUCÍ KOALICE jsou shrnuty v MAPĚ PROJEKTŮ a mezi další oblasti, kde je potřeba zapracovat patří jistě:

Digitalizace úřadu a využívání dnání zastupitelstva, samozřejmostí je videozáznam ze ZM a jeho textový přepis (jako již mají všechna města v okolí) či veřejné kalendáře vedení města.

Rodinná politikaspolupráce s místními organizacemi, které se tématu dlouhodobě věnují a znovu navrácení podpory rodiny, volného času a komunitních aktivit do Komunitního plánu města.

Transparentnost radnice. Neskrývat data a informace, Poskytovat všechny informace občanům, ať se přesvědčí, zda se spravuje město správně a efektivně.

Zapojení obyvatel do rozhodování a sdílení dobré praxe mezi městy pomocí různých rozšířených nástrojů skutečné spolupráce s občany. To navrhujeme již od r. 2019! – bohužel rada města do odmítá.

PROSTĚ VÍCE S LIDMI A O SLUŽBÁCH PRO LIDI NEŽ JEN S PÁR FIRMAMI O MAJETKU MĚSTA.

NAPRAVÍME SOUČASNÉ NEŠVARY

Obsazování funkcí v dozorčích radách na základě výběrových řízení a ne spolustraníky a kamarády jako "trafičky" a nekumulování všech funkcí mezi radní. (Pak by se snad nemusely zápisy z DR skrývat rok než se po nařízení krajem zveřejní, v tak okleštěné formě, že se dá jen pochybovat, nakolik jsou tito členové DR funkční.)

Zrušení nesmyslných komerčních předražených smluv na zajištění GDPR, které dokáží jinde svépomocí zajistit Místní akční skupiny (MAS) či Svazy měst a obcí. Zisky z příjmů pak věnují například na podporu občanské aktivity mladých – malé projektové výzvy, participativní rozpočtování apod.

Odměny pro vedení města budeme navrhovat za jen opravdu výjimečné počiny a kompetence jednotlivých radních budou veřejně popsané na webu a prokazované na každém jednání ZM (jak je obvyklé např. i v sousedním Klášterci nad Ohří).

ZLEPŠÍME ŽIVOT OBYVATELŮM

Všímáme se samozřejmě i drobností, které by mohly zpříjemnit život zdejším obyvatelům, jako je revitalizace okolní přírody, informovanost o kultuře, modernizace sportovního zařízení např. bazénu, apod.

A především jsme otevření všem nápadům každého, kdo bude mít zájem se na rozvoji města podílet.
Hodláme zásadně rozšířit dostupnost vedení města i radních a zastupitelů pro obyvatele (nyní nemají ani veřejný kontakt na webu města), zavedeme veřejná projednávání nových záměrů a spolupráci s odborníky a budeme se pravidelně ptát obyvatel na jejich názor formou např. anket.


Pestrost názorů a diskuze přináší kompromisní řešení vhodné pro většinu.


Chceme, aby tu všichni lidé žili rádi - měli možnost ovlivnit svou životní spokojenost.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Slíbili jsme Vám exkluzivní zprávu z posledního zasedání kadaňského zastupitelstva, kde ředitel kadaňské nemocnice prezentoval Zprávu o hospodaření za rok 2023 a zastupitel MUDr. Padrta jí důrazně rozporoval. Tady je.

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

Dne 14. 3. 2024, se konalo první zasedání kadaňského zastupitelstva v tomto roce. Na programu jednání bylo 17 bodů různé důležitosti. Vybrali jsme pro vás souhrn toho nejdůležitějšího, co bylo předmětem jednání a vzrušených diskusí.