13. zastupitelstvo města Kadaně

13. zastupitelstvo města Kadaně

O nevhodných stísněných prostorách, kam se nevejde ani veřejnost, neozvučení a neustálých problémech i s drahou technikou už škoda mluvit - vidíte na záznamu sami (prvních 20 minut zase vypadlo, zvuk děs běs).

Bod 2) - Schválení ověřovatelů zápisu

To, že koalice blokuje schválení ověřovatele zápisu, který za celou dobu funkce ještě nebyl prostřídán, zatímco někteří členové ODS již byly i 4x, je jasná diskriminace. Přestože minule byla na toto téma vznesla interpelace a existuje přesný seznam, nereflektuje vedení radnice naši žádost. Čeho se asi bojí?

Bod 3) - Interpelace

Ptali jsme se jak členové výboru nemocnice pro audit hodnotí velmi nestandardní výrok auditora s výhradou, kdy není potvrzených skoro 30 milionů ve vyúčtování? - Důvěřují vedení nemocnice, že je vše v pořádku.

Chtěli jsme vědět, zda koncepce KZK, s kterou nová paní ředitelka vyhrála výběrové řízení mezi desítkou uchazečů bude veřejná, aby i obyvatelé viděli jakým směrem se tedy nově bude kultura ve městě ubírat? - Pan starosta to nechá na paní ředitelce, zda nám jí ukáže.

Měli jsme ještě další dotazy - například proč byla bez jakkéhokoliv zdůvodnění a pochybení odvolána ředitelka Kabelové televize, která tuto organizaci vede léta bez jakýchkoliv problémů a výtek od jejího založení?

Nebo zda bude výběrové řízení na nového redaktora městských novin skutečně nezávislé a bude konečně zrušena cenzura příspěvků?

Ale po odpovědích výše jsme už neočekávali racionální argumentaci.

Bod 15) + 26) - Dotace

Dotace ve výši 75 tiscí Kč pro FUN závod dospěláků na dračích lodí v zahraničí? - po tom co jejich klub dostává každoroční statisícové dotace na sotva desítku dětí?. Ikdyž má zásadní rozpory ve vykazování členů (nemluvě o výsledcích činnosti, které jsou na konci celorepublikových žebříčků) a i přes opětovné upozorňování nesplněné zákonné povinnosti v rejstříku?

O dotacích pro podnikatele "rozvíjející život ve městě" už toho bylo napsáno moc, ale pro ilustraci dalšího příkladu proč je tento program absolutně nesystémový - podpora cca 60 tisíc Kč pro IT firmu na celorepublikové působení?

  • Něco je tu hodně špatně a pokud budou nadále mlčící členové ODS jen přihlížet a jednotně hlasovat, bude se tento klientelismus stále rozrůstat.

Bod 18) – Rozpočtové opatření

Opět neochota vedení města cokoliv "znovu" vysvětlovat, když je vše již projednáno ve finančním výboru. - Takže občane máš smůlu. A že se přihodí půlmilionu na hvězdárnu přece nikomu nevadí.

Bod 32) – Investiční záměr nemocnice

Bod 33) – Mimořádná odměna místostarostovi

Odměna cca 100 tisíc Kč za činnosti z náplně jeho práce jsou už jen smutným závěrem kam až tato zvůle může dojít.

Zdůvodnění: - "vypracování koncepce bydlení pro seniory" - a mohli bychom jí vidět? Zaregistrovali jsme jen nezbytnou úpravu v podmínkách přidělování zbytných bytů - bez pečovatelských služeb, a to ještě na návrh naší členky komise. - "koordinace webové služby životní situace pro občany města"- také vám chodí jednou za týden infozpráva do moje obec? - tak to je za tuto cenu :( - "realizace Re-use centra" - nákup dvou cenově dost nadhodnocených kontejnerů? - "zajištění spolupráce s výbory SVJ v době pandemie" - že by více telefonů nebo přechod na online formu?

Nikde jinde by skutečně tuto odměnu nedostal, hanba.


Výpis usnesení ze zápisu 13. zastupitelstva Kadaň

Videozáznam z jednání 13. zastupitelstva Kadaň


Záznamy z jednání ZM Kadaň jsou pořizovány za účelem zákonného práva informovanosti občanů města.

Budou upraveny pouze v případě nutné ochrany osobních údajů anonymizací a budou archivovány na tomto webu po dobu funkčního období našich zastupitelů.

Přítomní účastníci veřejného jednání ZM mají právo na podávání námitek proti takovému zpracování ve smyslu § 21 zákona o ochraně osobních údajů či podání stížnosti u dozorového úřadu.

Pokud máte pocit, že je na záznamu něco, co by tam ze zákona být nemělo - napište nám na naše kontakty, děkujeme.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Slíbili jsme Vám exkluzivní zprávu z posledního zasedání kadaňského zastupitelstva, kde ředitel kadaňské nemocnice prezentoval Zprávu o hospodaření za rok 2023 a zastupitel MUDr. Padrta jí důrazně rozporoval. Tady je.

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

Dne 14. 3. 2024, se konalo první zasedání kadaňského zastupitelstva v tomto roce. Na programu jednání bylo 17 bodů různé důležitosti. Vybrali jsme pro vás souhrn toho nejdůležitějšího, co bylo předmětem jednání a vzrušených diskusí.