Radost z nových občánků

14. srpna 2023
Radost z nových občánků

Jistě jste už zaznamenali, že Město Kadaň se rozhodlo podpořit maminky, které porodily nebo budou rodit v tomto roce v Nemocnici Kadaň poukázkou na Kč 5 000 Kč.
Tento počin je jistě chvályhodný. Podpora místních rodin nás těší.
Co je ale skvrnou na této bohulibé akci, že tyto poukázky na zdravotní a hygienické potřeby bude možné uplatnit pouze v lékárně U Pelikána.
Na první pohled se to jeví logicky, lékárna je umístěná přímo v budově nemocnice, takže se dá nakoupit už během pobytu v porodnici nebo při jejím opouštění. A logické by to bylo, kdyby lékárna byla součástí městské nemocnice.
Jenže se jedná o soukromou firmu, ve které jakoby náhodou působí pan PharmDr. Osvald, zastupitel města za ODS. A tady vidíme střet zájmů a protežovaní jedné konkrétní lékárny, na úkor jiných. Obecně se to nazývá klientelismus.
Kde není žalobce není ani soudce. Maminkám, které dostanou poukaz to asi nevadí, jsou vděčné za každou korunu, ostatní lékárníci si nejspíš protestovat netroufnou a v zastupitelstvu v tomto volebním období není patrně silná opozice, aby podobné kroky rozporovala. Takže se nejspíš dočkáme dalších dotaci města, které budou minimálně eticky na hraně.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Slíbili jsme Vám exkluzivní zprávu z posledního zasedání kadaňského zastupitelstva, kde ředitel kadaňské nemocnice prezentoval Zprávu o hospodaření za rok 2023 a zastupitel MUDr. Padrta jí důrazně rozporoval. Tady je.

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

Dne 14. 3. 2024, se konalo první zasedání kadaňského zastupitelstva v tomto roce. Na programu jednání bylo 17 bodů různé důležitosti. Vybrali jsme pro vás souhrn toho nejdůležitějšího, co bylo předmětem jednání a vzrušených diskusí.