Politika je vše kolem nás

Politika je vše kolem nás

Před několika dny proběhly volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Pro nás Piráty nedopadly podle očekávání, ale všechno zlé je k něčemu dobré - strana registruje mnoho nových příznivců.

Za posledního půlroku jsme čelili nejhorší dezinformační kampani, jakou tu od roku 1989 nikdo nepamatuje (zajímavý komentář Alexandry Alvarové např. v Hospodářských novinách)

Ale jak říká klasik „show must go on!“

A tak zatímco trpělivě sledujeme kroky našeho vyjednávacího týmu ohledně nové vlády a zastoupení ve sněmovně nebo volbu nového vedoucího Mediálního odboru na celostátní úrovní, pokračuje i naše práce v kraji a v místním sdružení Kadaň.

Naší lidé nejsou jenom poslanci, takže aktuálně si na krajské úrovni volíme nové předsednictvo kraje, do konce roku se Hana Vodrážková zúčastní jednání Krajského expertního tymu (KET) sociálního a Jana Hladová Energetické komise. Já také již třetím rokem pracuji v KET doprava, který se schází každý měsíc.

Na místní úrovni čeká Pavla Miltnera jednání v Komisi majetkové, Jiřího Kopicu Komise památková, Renatu Horakovou Komise sociální a mě v listopadu dvě jednání Bytové komise. Také budeme nominovat nového zástupce do Finančního a Kontrolního výboru města.

Naše zastupitelky Hana Vodrážková a Jana Hladová se kromě Zastupitelstva města účastní i kontrolních dní stavebních zakázek nebo v nejbližší době návštíví Skládku v Tušimicích a budou jednat i se starostou o novém rozpočtu.

Co je ale ještě důležitější? Za necelý rok nás čekají další volby, a to volby komunální.

Proto s přípravou začínáme už teď. V pondělí 25. 10. 2021 jsme se sešli na zasedání MS Kadaň, abychom si nastínili harmonogram, naše možnosti a očekávání v těchto volbách. I zde se objevili noví lidé například ze sousedního města, což nás těší.

Každopádně budeme potřebovat další pomoc a podporu, takže pokud se zajímáte o politiku a máte chuť se zapojit, přihlaste se pomocí pirati.nalodeni.cz nebo nás kontaktujte přímo pomocí messengeru na našem FB Piráti Kadaň, kde najdete také náš email nebo na Fórum pirati.forum.cz v sekci zájemci o členství.

Uvítáme aktivní občany z jakékoliv sféry, abychom ve tvorbě programu pokryli všechny oblasti života ve městě.

Přihlaste se, pokud chcete aktivně kandidovat nebo i jen pomoct s focením, grafikou, roznášením letáků...

Těšíme se na Vás.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Slíbili jsme Vám exkluzivní zprávu z posledního zasedání kadaňského zastupitelstva, kde ředitel kadaňské nemocnice prezentoval Zprávu o hospodaření za rok 2023 a zastupitel MUDr. Padrta jí důrazně rozporoval. Tady je.

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

Dne 14. 3. 2024, se konalo první zasedání kadaňského zastupitelstva v tomto roce. Na programu jednání bylo 17 bodů různé důležitosti. Vybrali jsme pro vás souhrn toho nejdůležitějšího, co bylo předmětem jednání a vzrušených diskusí.