Nemocnice Kadaň a poplatky za parkování

9. února 2024
Nemocnice Kadaň a poplatky za parkování

Nemocnice v Kadani zavedla od nového roku změnu parkovacích poplatků, které vyvolalo rozruch mezi místními obyvateli a pacienty. Nová pravidla budou vyžadovat platbu 10 korun za každou hodinu parkování, což je krok, který někteří považují za důsledek omezené kapacity parkoviště.

Jedním z hlavních důvodů této změny je skutečnost, že nemocnice čelila stále většímu nedostatku parkovacích míst pro návštěvníky a pacienty. „Omezená kapacita parkoviště byla skutečným problémem, který jsme museli řešit,“ řekl ředitel nemocnice na jednání zastupitelstva. „Parkování ve špatně navržených nebo přeplněných oblastech může vést k obtížím při přístupu k našim zdravotnickým službám. Zavedení parkovacích poplatků je jedním z opatření, které nám pomůže řešit tuto situaci.“

Nicméně, mnozí obyvatelé Kadaně a pacienti vyjádřili své znepokojení tímto rozhodnutím. V porovnání s jinými nemocnicemi v okolí, jako jsou Chomutov, Most, Žatec, Ústí nad Labem, Ostrov a Karlovy Vary, které obvykle nabízejí určitou dobu parkování zdarma nebo za symbolický poplatek, je zavedení poplatků v Kadani vnímáno jako špatně nastavené.

„Prvních 30 minut až hodina zdarma a další doba za vyšší poplatek dává větší smysl, pokud Nemocnici skutečně jde o větší pohyb na parkovacích místech a neparkování zbytečně dlouho. Řada lidí si jde jen vyzvednout léky do lékárny, dovést rodinného příslušníka k ošetření. Pokud by měli 30-60 minut zdarma, určitě by se tam déle nezdržovali.“ Myslí si Miloslava Karfilátová – místopředsedkyně krajského sdružení Pirátů v Ústeckém kraji.

"Myslím si, že je to nespravedlivé," uvedla Jana Hladová, předsedkyně místního sdružení Pirátů. "Nemocnice by měla zajistit, aby byly k dispozici adekvátní parkovací možnosti pro všechny pacienty a návštěvníky bez dalších poplatků."

Tento krok vyvolal širší diskuzi o dostupnosti zdravotní péče a o tom, zda by nemocnice měly více brát v úvahu potřeby pacientů a obyvatel ve svých rozhodnutích. Zatímco někteří souhlasí s tím, že poplatky mohou pomoci zlepšit dostupnost parkovacích míst, jiní tvrdí, že by nemocnice měly hledat jiná řešení, která by nezatížila pacienty a návštěvníky finančně.

"ODS si dala před volbami za cíl, že postaví parkovací dům v nemocnici, jenže kde je jejich slibům konec, včetně toho, že vůbec neinformuje veřejnost jak pokračuji i další megaplány pana ředitele - renovace sálů nebo domy v Pokuticích," říkají k tomu další členové Pirátů v Kadani.

Je zřejmé, že nová politika parkování u nemocnice v Kadani vyvolala spoustu názorů a otázek. Budoucí kroky budou pravděpodobně záviset na reakcích a připomínkách komunity, a to s cílem najít rovnováhu mezi potřebami nemocnice a potřebami pacientů a obyvatel ve městě.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Slíbili jsme Vám exkluzivní zprávu z posledního zasedání kadaňského zastupitelstva, kde ředitel kadaňské nemocnice prezentoval Zprávu o hospodaření za rok 2023 a zastupitel MUDr. Padrta jí důrazně rozporoval. Tady je.

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

Dne 14. 3. 2024, se konalo první zasedání kadaňského zastupitelstva v tomto roce. Na programu jednání bylo 17 bodů různé důležitosti. Vybrali jsme pro vás souhrn toho nejdůležitějšího, co bylo předmětem jednání a vzrušených diskusí.