Kontrolní dny městských stavebních zakázek

Kontrolní dny městských stavebních zakázek

Na náš návrh je umožněn přístup na kontrolu místních investic všem zastupitelům. To jak hojně je využíván ponechám bez komentáře, ale my zájem o dění ve městě rozhodně máme, a proto jsem navštívila dvě místa, která proměnou proběhla a na další se chystám.

Nové nohejbalové hřiště je moc pěkné, jen škoda, že se nepovedlo získat dotaci a miliony tak šly z městského rozpočtu. Podpora sportu je určitě důležitá, ale mnohem více by byla potřebná pro sportování dětí. Alespoň klub na místě uvažoval, že hřiště nějakou formou bude snad přístupné i veřejnosti, tak uvidíme.

Také v mateřské škole Čtyřlístek mají nové hřiště. Zde se finanční podporu získat povedlo, ikdyž byl celý proces náročný a zdlouhavý, ale to propracovaná a participativní vize včetně zapojení dětí a rodičů s sebou většinou nese. Přes různé těžkosti i zdržení pandemií se ale nakonec zdejší děti dočkali a mohou si užívat krásného mobiliáře z přírodnin zasazeného do několika funkčních sekcí, zaměřených na pestrý rozvoj jejich dovedností. Jsem ráda, že se i v městských školkách probouzí tyto koncepční aktivity, které například místní soukromá škola Začít spolu praktikuje již několik let, a to dokonce svépomocí.

Nakonec jsem se byla podívat na sídlišti D, kde opět vzniká další herní plácek, který ale bude hotový až na konci léta, takže zprávu podám příště, společně s informací o "naší" hvězdárně.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Slíbili jsme Vám exkluzivní zprávu z posledního zasedání kadaňského zastupitelstva, kde ředitel kadaňské nemocnice prezentoval Zprávu o hospodaření za rok 2023 a zastupitel MUDr. Padrta jí důrazně rozporoval. Tady je.

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

Dne 14. 3. 2024, se konalo první zasedání kadaňského zastupitelstva v tomto roce. Na programu jednání bylo 17 bodů různé důležitosti. Vybrali jsme pro vás souhrn toho nejdůležitějšího, co bylo předmětem jednání a vzrušených diskusí.