Kontrolní den stavby spolkového domu

10. října 2019
Kontrolní den stavby spolkového domu

Byla jsem se podívat na jedné z velkých stavebních zakázek letošního roku, tzv. spolkový dům č.p. 722 v Dvořákově ulici.

Název "spolkový" je zavádějící, protože většina prostor připadne ZuŠ, což je příspěvková organizace města, která bude hlavní nájemcem, ale budiž, třeba nás budoucí využití překvapí.

Jak jsem se zajímala již při první veřejné informaci, zaplnění domu bylo naplánované předem z potřebnosti nových prostorů pro ZUŠ (taneční, divadelní a kreativní obor) a muzeum (pouze depozitář v suterénu).

Budou zde ale opravdu mít zázemí 2 spolky - Klub přátel města Kadaně - Hraničáři (kteří o svou "Bažinu" přišli téměř ze dne na den již před několika lety (kdy jí město místo "nákladné" opravy prodalo soukromníkovi a oni jsou dodnes stísněni v nevyhovujících prostorách - suterénu 5. ZŠ) a divadlo Navenek (pana místostarosty).

Po prohlídce plánů i místa jsem zjistila, že jsou zde zajímavé prostory (divadelní sálek či školícíc místnost), které by snad bylo možné využít příležitostně i pro jiné subjekty (školky na besídky, kluby na semináře apod.). Škoda, že hned na začátku nebyli osloveni všechni, zda a jak by si využití domu představovali nebo zda také nemají nějaké potřeby.

Průběh kontrolního dne, který se koná každý týden probíhal v duchu dolaďování praktických věcí budoucího provozu i s přítomnou paní ředitelkou ZUŠ. Jednalo se například o zajištění veřejného vstupu přes postranní výtah či rozvody datových sítí pro jednotlivé uživatele v místostech apod.

Přestěhování většiny ZUŠ blíže do centra města (s možností parkování) bude určitě pro žáky (a jejich rodiče) přínosem a věřím, že i budoucí využití domu bude dostupné všem.

Doufejme jen, že se stavba ještě více neprodraží, protože už od počátku ji provází podivný výběr dodavatele, kdy nejlevnější FRK - 31,2 mil Kč nekomunikoval, 2. HP STAV 35,46 mil Kč odstoupil z důvodu neposkytnutí jistiny, takže nakonec realizuje zase PETROM za 36,41 mil Kč (s měsíční fakturací) a vícepráce se už také objevily.

Sdílení je aktem lásky

Další podobné články

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Naše Nemocnice Kadaň nevzkvétá!

Slíbili jsme Vám exkluzivní zprávu z posledního zasedání kadaňského zastupitelstva, kde ředitel kadaňské nemocnice prezentoval Zprávu o hospodaření za rok 2023 a zastupitel MUDr. Padrta jí důrazně rozporoval. Tady je.

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

REPORT Z JEDNÁNÍ KADAŇSKÉHO ZASTUPITELSTVA 1/2024

Dne 14. 3. 2024, se konalo první zasedání kadaňského zastupitelstva v tomto roce. Na programu jednání bylo 17 bodů různé důležitosti. Vybrali jsme pro vás souhrn toho nejdůležitějšího, co bylo předmětem jednání a vzrušených diskusí.